Chia rýže na sushi

03.10.2011 13:26

RÝŽE SE SEMÍNKY CHIA NA SUSHI

Tip na rýži, pokud potřebujete "slepit" rýži na sushi a nemáte-li japonskou rýži na sushi s vyšším obsahem škrobů, jenž způsobuje požadovanou lepivost rýže.

Potřebujete pouze dvě ingredience: 2 díly uvařené rýže (ne rozvařené) a 1 díl gelu ze semínek chia (viz recept na "Základní gel z chia" - voda a semínka chia). Gel ze semínek chia smícháme s uvařenou rýží, promícháme ... a rýže je hotová. Gel z chia zrnka rýže spojí. Rýže tedy drží pohromady, aniž by byla rozvařená. V našem receptu (obrázek) jsme takto připravenou rýži naservírovali se steakem z lososa ( + sušená petrželka). I když rýže jako příloha má být sypká, konzistence nevadila :-) Semínka chia rýži obohatí o vlákninu, vápník, železo a další živiny v přírodním stavu.

Zpět