Semínka chia v pekárenství

Semínka chia jsou skvělou ingrediencí do pekárenských výrobků. Vysoce hydrofilní vlastnosti semínek chia (vázat na sebe vodu) přispívají k vláčnosti těsta a k vláčnosti a delší trvanlivosti hotového výrobku.

Semínka chia OBOHATÍ pečivo o důležitou vlákninu (32g vlákniny ve 100g semínek chia!), proteiny (cca 20%), zdravé tuky (z nichž 13% tvoří rostlinné Omega-3), vápník (5x více než v mléce), dále železo, brom, hořčík, draslík, zinek, vitamíny především skupiny B, C a E (antioxidanty) a další zdraví prošpěšné živiny (více o živinách v části "Nutriční hodnoty").

Semínka chia se nemusí používat mletá, narozdíl od lněných. Nejsou tvrdá na skus, při styku s tekutinou, těstem apod. tvoří jemný gel, který přispívá k měkkému povrchu semínek a tyto nejsou v pečivu cítit, ani po chuťové stránce. Neovlivňují chuť pečiva, přičemž mu dodávají významný obsah zdravých živin.

Max. množství semínek chia v 1ks pečiva: 5%

Zdravé pečivo se semínky chia se stává HITEM i v řadě evropských zemí.

Pečivo chia (čia) s Omega 3 - pro zdravé srdce celé rodiny.

KONTAKT pro dodávky semínek chia do pekáren: kontakt ZDE