Dýňová podzimní polévka se semínky chia

22.11.2011 15:40

DÝŇOVÁ PODZIMNÍ POLÉVKA se SEMÍNKY CHIA

1 porce, 12 minut

1 lžíce semínek chia, 1/2 dýně Hokaido, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce dýňových semínek, 350 - 400 ml vody, 1/2 vývaru v kostce bez glutamanu (např. Alnatura z DM drogerie - případně stačí použít sůl)

Dýni opláchneme pod vodou, zbavíme vnitřní části se semínky a nakrájíme ji na plátky nebo malé kostky (v případě chemicky ošetřené dýně okrájíme kůru), dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Jakmile začne voda s dýní vařit, přidáme 1/2 vývaru v kostce nebo sůl. Vaříme 8 - 10 minut (do změknutí). Poté uvařenou dýni rozmixujeme ponorným nebo stolním mixérem, přidáme semínka chia (promícháme - zahustí polévku), lžíci smetany a dýňová semínka.

TIP: Do polévky přidejte špetku chilli. Exotickou chuť dodá i špetka strouhaného muškátového oříšku.

Ingredience:

Složení zeleninového vývaru Alnatura: mořská sůl, rostlinný olej, výtažek z droždí, zelenina (celer, cibule, pórek, karotka), muškátový oříšek, libeček, česnek, celerová nať, kurkuma, petržel, bazalka, pepř, tymián, rozmarýn.

Zpět