Kuře s chia v kokosové omáčce s mrkví

10.11.2011 13:51

KUŘECÍ S CHIA V KOKOSOVÉ OMÁČCE S MRKVÍ

1 porce, 12 minut:

kuřecí nebo krůtí prsa (140g)

1 lžíce semínek chia + 4 lžíce vody

100ml kokosového mléka (100g: B2g, S8g, T18g)

střední mrkev

stroužek česneku, petrželka a kari koření (1/2 lžičky) , mořská sůl, bílý pepř (je jemnější, ale není nutný)

Nejprve smícháme semínka chia v misce s vodou a necháme odpočinout. Mezitím na rozehřátou pánev dáme maso nakrájené na kousky a na suché pánvi jej opražíme (aby se zatáhlo a bylo uvnitř šťavnaté). Po cca 1 minutě stáhneme teplotu (středně) a k masu přidáme kokosové mléko, nákrájený nebo prolisovaný česnek, špetku soli, pepře,kari koření a petrželku. Promícháme a pod pokličkou dusíme (občas je nutné směs promíchat). Po 5 minutách do směsi na pánvi přidáme nakrájenou mrkev, promícháme a dusíme cca 3 minuty (aby byla mrkev na skus a ne rozvařená). Poté pánev stáhneme, přidáme chia gel (vytvoří se po smíchání semínek chia s vodou), promícháme a ihned servírujeme, nejlépe s rýží (basmati nebo jasmínovou - tyto druhy rýže jsou uvařené do 10 minut - během vaření masa...:-) ). Nakonec můžeme pokrm ještě posypat sušenou petrželkou.

 

Ingredience:

Zpět