Losos v pomerančové krustě s chia

25.11.2011 13:20

LOSOS V POMERANČOVÉ KRUSTĚ SE SEMÍNKY CHIA

1 porce, 10 minut

1 lžička semínek chia

steak z lososa

šťáva z jednoho většího pomeranče

1 lžička sójové omáčky

1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru (dodá chuti říz)

1/2 lžičky rýžového nebo jablečného octa (nemusí být) + sůl a pepř

1 lžička medu

Na pánvi smícháme šťávu z poloviny pomeranče se sójovou omáčkou, zázvorem a octem a přivedeme k varu. Do směsi přidáme med a promícháme. Na pánev se směsí dáme steak z lososa a lžící dáme část salsy na něj. Směs se po chvíli začne redukovat (tekutina bude odpařována), tak do ní přidáme šťávu z druhé poloviny pomeranče a promícháme. Steak připravujeme max. 5 minut, aby nebyl vysušený. Můžeme osolit a opepřit dle chuti, nicméně sójová omáčka sůl již obsahuje. Hotového lososa s pomerančovou krustou ( i když křupavá nebude - je to něco mezi salsou a krustou...) dáme na talíř a přidáme semínka chia (pomáhají trávit bílkoviny).

Zpět