Super jogurt se semínky chia, acai a dalšími superfoods

15.09.2011 13:18

SUPER JOGURT se SEMÍNKY CHIA, ACAI a dalšími SUPERFOODS

1 kvalitní bílý jogurt (v našem receptu jsme použili "Bílý jogurt řeckého typu") + 1 lžička semínek chia + 1 lžička brazilského acai + 1 lžička včelího pylu + 1lžička lucumy (100% čistý ovocný prášek z tropického plodu lucuma) + můžeme přidat drcené kakaové boby (100% čokoláda bez cukru, sladidel a přidaných transmastných tuků)

Jogurt smícháme se semínky chia, acai, včelím pylem a lucumou a necháme cca 30 minut odpočívat (nebo i přes noc a na druhý den máme nachystanou snídani k pečivu nebo svačinu). Můžeme ozdobit kakaovými boby s chutí křupavých čokoládových oříšků.

Takto připravený jogurt je VITAMÍNOVOU BOMBOU, zcela bez rafinovaného cukru, sladidel a nezdravých tuků.

Semínka chia - jogurt doplní o další proteiny, kvalitní sacharidy, tuky (i Omega-3 rostlinného původu), vápník, železo, vlákninu, hořčík, brom a další živiny. Semínka chia na sebe naváží z jogurtu vlhkost, obalí se jemným gelem, který velmi pozitivně ovlivňuje trávení.

Acai - dodá především řadu antioxidantů bránících buňky před volnými radikály ať už ze smogu, slunečního záření atd.

Včelí pyl - nejdokonalejší potravina z přírody. Pokrm obohatí o vápník a fosfor (tyto jsou v téměř dokonalém poměru 1:1), proteiny, železo, zinek, hořčík a nesmírně široké spektrum dalších živin.

Lucuma - prášek z tropického ovoce. Jogurt obohatí především o přírodní betakaroten, vitamín B3 (niacin), minerály a vlákninu. Má jemnou chuť mezi javorovým sirupem a vanilkou. Lucuma je potravina vhodná i do dětských pokrmů.

Všechny tyto cenné živiny svému tělu dodáte v podobě čistých přírodních potravin, nikoliv pilulek...

Zpět